Uw voeten zijn bij ons in goede handen
12 februari 2014

Voordat ik bij Corina kwam had ik veel last van kloven.
Dankzij een goede behandeling en nuttig advies, zijn deze pijnlijke kloven verleden tijd.
Super!!

23 januari 2014

Tjonge, wat ben ik blij met Corina, vergeleken met mijn vorige pedicure. Corina legt goed uit en overlegt over de oplossing. Ik kan haar van harte aanbevelen!


Zoals ik elders op de site schrijf kan een likdoorn ontstaan op plekken waar langdurig wrijving en/of druk ontstaat (een likdoorn wordt ook wel een eksteroog genoemd). Maar wat is het nu precies een likdoorn?

Wikipedia geeft de volgende beschrijving van likdoorn:

Een likdoorn (clavus), in de volksmond ook wel eksteroog genoemd, is een vaak pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek (verdikking van de huid). Deze komt voor op plaatsen waar druk en/of wrijving op de huid wordt uitgeoefend, waardoor meer eelt wordt gevormd. Likdoorns komen meestal voor op de voetzool, de bovenzijde van de tenen, op de teentop, tussen de vierde en vijfde teen of in de handpalm. In het midden van de likdoorn verzamelen zich de dode huidresten. Dit is te zien aan de donkere kleur in het midden. 

Een likdoorn is erg pijnlijk: het voelt alsof er een punaise in je voet zit.

Hoe voorkom je likdoorns?

  • Zoals ook al eerder vermeld, het dragen/kopen van goed schoeisel! – het beste is èn schoenen in de middag te passen èn om schoenen in je eigen maat te kopen en let erop dat de schoen de natuurlijke vorm vd voet volgt(bijvoorbeeld een te smalle schoen of een te rechte schoen, deze volgt niet de vorm vd voet en daardoor ontstaan er eeltknobbels en eventueel likdoorns!).
  • Het dragen van schone en droge sokken – mensen die last hebben van transpirerende voeten, hebben een grotere kans op likdoorns. Likdoorns komen niet zo snel voor op droge voeten (neem gewoon een paar extra droge en schone sokken mee… (tip!).

Wat kun je tegen likdoorns of eksterogen doen?

Een goede voetverzorging en het proberen zo goed mogelijk proberen de voeten schoon en droog te houden in combinatie met goed passend schoeisel, dan ben je aal aardig goed op weg. Echter…soms is dat niet genoeg en heb je er toch zo één te pakken, wat dan?

Hier volgen enkele adviezen:

  • Er zijn likdoornpleisters te koop: deze bevatten salicylzuur en weekt als het ware de likdoorn los en zorgt ervoor dat het minder pijnlijk is. na verloop van tijd komt de likdoorn vanzelf los (mits deze niet te diep zit).
  • Antidrukringetjes, maar mijn eigen ervaring is dat deze niet zo prettig zitten. Bovendien doet niet zo veel met de likdoorn en beschadigt de gezonde huid erom heen, ik zie het zelf als een soort van noodoplossing.
  • Wanneer een likdoorn is ontstaan door afwijking(en) van voetstand(en) blijft er druk bestaan en kan een hulpmiddel zoals zooltjes/ortheses uitkomst bieden (via huisarts en/of podotherapeut(e).

Een pedicure kan uitkomst bieden!

Door het wegsnijden en uitfrezen vd likdoorn zijn meerdere behandelingen vaak wel aan de orde, en uiteindelijk geldt wanneer likdoorns verdwenen zijn, goed letten op wat jezelf kunt doen om deze te voorkomen!!!

De praktijk is op dit moment gesloten.
Openingstijden:
maandag
09:00 – 11:3013:45 – 15:0018:30 – 21:00
dinsdag
09:00 – 11:3013:45 – 15:0018:30 – 21:00
woensdag
Gesloten
donderdag
09:00 – 11:3013:45 – 15:0018:30 – 21:00
vrijdag
09:00 – 11:30
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten