Uw voeten zijn bij ons in goede handen

Passion4Feet Voetverzorging IconPassion4Feet Voetverzorging

4,9 7 reviews

Kalknagel(s) en/of schimmelnagel(s)

(Bron: Wikipedia)
Een kalknagel, ook wel schimmelnagel genoemd, is een aandoening van een nagel waarbij deze er uitziet alsof deze van kalk is gemaakt. Hij is dikker, stugger en breekbaarder.

Globaal zijn er twee oorzaken mogelijk: bij slechte bloedvaten is de aanmaak van de nagel dusdanig gestoord dat deze het kalknageluiterlijk kan krijgen.

Meest voorkomend is echter onychomycose een invasie van schimmel in de nagel die moeilijk weg te krijgen is. De nagel kan in zijn geheel worden verwijderd, of iemand moet gedurende de totale tijd die nodig is om een nieuwe nagel te laten groeien medicatie tegen schimmels gebruiken. Dit kan wel 6 – 9 maanden duren. Behandeling is echter meestal niet noodzakelijk, een kalknagel is in de eerste plaats een “cosmetisch probleem”. Met andere woorden, “het oogt niet fraai”.

Kalknagels zijn erg besmettelijk, via vochtige ruimtes worden deze schimmels verspreidt van de ene persoon naar de andere persoon. Wanneer deze persoon een slechte weerstand heeft of een weke huid dan dringt de schimmel naar binnen en kunnen zich kalknagels of andere schimmelinfecties zich nestelen. Ook voor jezelf is het erg besmettelijk, het kan zich uitbreiden van de ene naar de andere nagel, dus een snelle constatering en behandeling is geboden!

 

Kenmerken van een kalknagel /schimmelnagel

Vaak begint de besmetting aan de bovenkant van de nagel van de grote teen.
Je ziet dan een geel wittige vlek(soms is deze ook al bobbelig en wat verdikt, hoeft niet altijd..).

Dit plekje wordt na verloop van tijd steeds groter en kan dan zowaar heel de nagel aantasten. Hoe groter en langer de schimmel daar zit hoe meer deze kan uitbreiden en van kleur veranderen, hoe besmettelijker de nagel dan uiteindelijk ook wordt!

Soms is het moeilijk gelijk vast te stellen of je te maken hebt met een schimmelvariant en dan kan er een klein stukje nagel onderzocht worden door een huisarts en tegenwoordig ook door pedicures (die daar weer de opleiding voor genoten hebben) die in contact staan met een speciaal lab waar naar gekeken wordt met een microscoop.

 

Behandeling en resultaat

Tja….dat is een lastige:
Het kan op twee manieren, inwendig zoals medicatie(ernstige en zware vorm), hoewel artsen, doctoren en pedicures daar geen voorstanders voor zijn en uitwendig(lichte tot milde vorm).Uitwendig kan op verschillende manieren, te denken valt aan:

  • Het gebruik van een antischimmel product. Dit moet wel een middel zijn wat enerzijds de schimmel doodt en anderzijds goed doordringbaar is om door de nagelplaat heen te kunnen. Laat je altijd goed adviseren hierover.
  • Naar een pedicure gaan voor behandeling en advies, zij blijven op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen tevens behandelmethodes en producten.

 

Onderschat het niet!
Je moet consequent zijn en veel geduld hebben. Het is een zeer langdurig proces.
Je moet je realiseren dat het aangroeien van een gezonde teennagel gemiddeld 12 maanden duurt, zeker als het gaat om een volledig aangetaste nagel!(dus nooit te vroeg stoppen…)

 

Openings Tijden deze week:
Maandag 09:00 – 12:00, 13:00 – 17:00, 18:45 – 21:00
Dinsdag 09:00 – 12:00, 13:00 – 17:00, 18:45 – 21:00
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag 09:00 – 12:00, 13:00 – 15:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten